Suosikkini Honkatalot-hirsitalomallistosta

By Leila Koistinen 28 tammikuuta, 2018

Olen Leila Koistinen. Asustan mieheni Jounin, sekä kahden tipsun, Lilon ja Cocon, kanssa Espoossa. Joulukuussa 2017 aloitimme hirsitalon rakentamisen Helsinkiin merimaisemaan.

Viikonloput on mainiota aikaa käyttää haaveiluun. Minä katselen kuvia ja kerään ideoita. Nyt olen koonnut sykähdyttävimmät suosikkini Honkatalot-mallistosta kuvien muodossa ja kerron samalla miksi kuva on päätynyt suosikkilistalle. 

007_honkatalot_mallisto 

Jos et ole seurannut projektiamme alusta alkaen, kurkkaa ensin hirsitalon rakentaminen ensimmäinen kriisi -postaukseen tai tontin tarina -postaukseen.

 

Puunsävyt tuovat lämpöä muuten valkoiseen ja viileään värimaailmaan. En ole ihan varma onko nämä tuolit hyvät istua, mutta väri ja muotokieli on ihan täydellinen tähän tilaan.

007_honkatalot_suosikki1 

Keittiö näyttää hyvältä ja voisin hyvin kuvitella kuinka tämä sopisi meille. Tosin haluan kaikki koneet ja laitteet integroituina, jos vain mahdollista. Jännittäväksi tämän keittiön tekee yläkaapit, jotka ovat syvyydeltään 60cm. Tykkään.

007_honkatalot_suosikki2 

Mikä harmonia. Olen päässyt käymään tässä kodissa useita kertoja. Kokonaisuus on vielä hienompi kuin kuvissa. Ruokapöydän päällä oleva valaisin on jo vaihtunut ja tämä kuparinvärinen klassikko etsii uutta kotia.

007_honkatalot_suosikki3 

Tuolla riipputuolissa olisi ihana lukea kirjaa. Tämän sisustusidean voin kopioida peilikuvana meidän takaterassille. Terassilla on myös mattoja, mikä lisää kodikkuutta entisestään. Ja kynttilälyhtyjä – niitä pitää olla paljon.

007_honkatalot_suosikki4 

Asuntomessuille valmistunut talo ihastuttaa muodoillaan ja jännittävällä kattoratkaisulla. Itselleni ottaisin vähän yksinkertaisemman, mutta silti tykkään tästä.

007_honkatalot_suosikki5 

Mikä väriharmonia. Lattian isot laatat miellyttää silmää. Iso valaisin on ehkä minun makuun liian suuri ja peittävä, mutta muuten kokonaisuus toimii hyvin.

007_honkatalot_suosikki7 

Tämmöisen keittiönsaarekkeen päälle tulevan liikuteltavan puutason haluan meille. Kun ystävät tulevat käymään, porukka voi kokoontua saarekkeen ympärille laittamaan yhdessä ruokaa.

007_honkatalot_suosikki8 

Jos vielä joskus rakennamme kesämökin, niin tämä on täydellinen meille. Pidän väristä, muodosta, ikkunoista ja isoista terasseista. Ihan kaikesta.

007_honkatalot_suosikki9 

Elävä tuli on kaunis. Myös meille tulee takka tai oikeastaan kevyttakka. Kuvan malli on sopivan siro. Tässä mallissa on mainio ominaisuus, sitä voi kääntää tarvittaessa eri suuntiin.

007_honkatalot_suosikki10 

Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat on luksusta. Hieman arveluttaa kuinka koiramme osaavat varoa lasia. Ehkä pitää alussa laittaa ikkunan eteen kukkia tai muista esteitä, muuten jompikumpi voi innoissaan juosta ja törmätä ikkunaan.

007_honkatalot_suosikki11 

Meille tulee yhdistetty kodinhoito- ja vaatehuone. Toistaiseksi olen sitä mieltä, että vaatekaapeissa ei tarvita ovia. Ainakin tässä kuvassa ovettomuus toimii.

007_honkatalot_suosikki12 

Vaalean puun ja harmaan yhdistelmä kestää aikaa ja rauhoittaa. Tässä tilassa on hyvin levollinen tunnelma.

007_honkatalot_suosikki13 

Honkatalot taitaa puurakentamisen. Tavallisena ihmisenä ei voi kuin ihmetellä kuinka tuo lippa pysyy paikallaan ilman tukipalkkeja. Meille on tulossa etuterassille aikalailla vastaavan kokoinen. Lasikaiteet on myös ihanat.

 007_honkatalot_suosikki14

Unelmien mökki. Se on juuri tällainen.

007_honkatalot_suosikki6

 

Haluatko meidän naapuriksi?

Viereiset talot ovat myynnissä. Katso täältä!

Lue lisää hirsitalon rakennusprojektista!

Stay up to date