top of page

Unelmana viinikellari


Tämän viinikellarin ystävämme rakensivat perustuksiin jääneeseen tyhjään tilaan. Tilassa on lattialämmitys, mutta se on kuulemma ollut tarpeeton.

Pikkuhiljaa talossa alkaa tulla jo valmista pintaa. Sillä aikaa, kun rakentajat keskittyvät pintojen tasotteluun ja maalaukseen, minä suunnittelen omien unelmien toteutusta. Olemme hyvin vakuuttuneita siitä, että meillä pitää olla viinikellari.


Tämä päähänpinttymä juontaa juurensa monivuotisesta matkailusta upeissa viinimaisemissa. Olemme kolunneet Euroopan viinialueet Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Luxemburgissa, Itävallassa, Unkarissa ja vaikka missä. Toimme matkoiltamme aina hyviä viinejä, joita säilytettiin sitten silloisen kodin maakellarissa. Oli tosi kätevää, kun ystävät ilmaantuivat yllättäen ja sai käydä kellarista sopivaa tarjottavaa. Samalla tuli muisteltua näitä ihania matkoja eri puolille Eurooppaa.


Yksi suosituimmista alueista oli ja on edelleen Alsasin viinikylät Ranskan itäreunalla Colmarin kaupungin kupeessa. Siellä asuu ystäviämme, joihin tutustuimme vuosia sitten, jollakin näistä reissuistamme. Meillä on vakaa aikomus käydä taas tulevina kesinä moikkaamassa ystäviä ja samalla tuoda hyviä viinejä mukanamme. Ja kun sinne asti mennään, ei takaisin ole tulemista yhden viinilaatikon kanssa. Kerralla hankitaan niin reilusti, että tarjottavaa riittää isommallekin porukalle. Kuten sanottu, haaveilemme siis viinikellarista.


Mallia kaverilta

Hyvät ystäväämme rakensivat uuden kodin muutama vuosi sitten. Rakennusvaiheessa he huomasivat perustuksiin jäävän tyhjää tilaa, jonka toinen heistä oivalsi hyväksi viinikellariksi. Yhdessä he toteuttivat ihanan tilan, jossa olemme viihtyneet monena iltana.


Viinikellarin pöydät ja viinihyllyt kätevä pariskunta rakensi itse. Valaisimet on tilattu Saksasta.

Paikka viinikellarille

Olen nyt keksinyt minne tulevassa kodissamme viinikellarin voisi rakentaa. Sisäänkäyntiportaikon alle jää hukkatilaa, jonka voisi hyvin valjastaa hyötykäyttöön. Parhaillaan suunnittelussa on käytännön toteutus. Tarvitaanko tilaan pistorasioita tai lämmitystä? Miten valaistus rakennetaan ja mahtuuko tilaan pikkuruinen pöytä viinien esillepanoon?


Olen kerännyt netistä ideoita ja kuvia, miten muut ovat viinikellareita rakentaneet. Minun Pinterest-albumista löytyy hyviä ideoita yhdestä paikasta. Kurkkaa täältä!


Pinterestistä löytyy runsaasti ideoita viinikellariin.

bottom of page