top of page

SUUNNITTELUKOHTEENA OMA TYÖHUONE


Vuodenvaihde on mennyt mallikkaasti. Joulun vietimme valmiissa pöydässä keskiaikaisissa puitteissa Rantasalmella Hotel & Spa Resort Järvisydämessä. Oli mahtavaa saunoa savusaunassa, pulahtaa avannossa, pelata lautapelejä tuntitolkulla ja tietenkin syödä hyvin.


Uusi vuosi otettiin sitten vastaan kotosalla. Seitsemännen kerroksen asunnostamme näki kaikki lähitienoon ilotulitukset turvallisesti. Koirat, Lilo ja Coco, pidettiin visusti sisällä ja molemmat olivat ihan rauhallisesti. Paitsi Coco. Coco koki vastuulliseksi tehtäväkseen jokaisesta ilotulitteen pamauksesta ilmoittamisen terhakkaasti haukkumalla. Ilta- ja yörauhan takasimme laittamalla tv:n pauhaamaan Vain elämää –nauhoituksia ja Cocokin rauhoittui.


Rakennusprojekti on ollut vuoden vaihteen vähän taustalla – tähän päivää saakka. Keväinen aurinko innostutti suunnittelemaan tulevan kodin työhuonetta. Alkuperäisessä pohjapiirustuksessa oli yhden suuremman makuuhuoneen lisäksi kaksi pienenpää huonetta. Me päätimme toteuttaa toiseen niistä yhdistetyn vaate- ja kodinhoitohuoneen. Näin ollen työkäyttöömme jäi vain yksi huone.


Työhuoneen suunnittelu on tuottanut hieman päävaivaa. Lähinnä siksi, että huone on todella pieni, vain 12 neliötä. Toinen suuri huoli on, että joudumme jatkossa työskentelemään samassa huoneessa Jounin kanssa. Tähän saakka meillä molemmilla on ollut omat työhuoneet. Koska Jouni on kuitenkin paljon asiakkaiden luona saanen pitää huoneen lähes kokonaan itselläni. Ainakin päivisin.


Työhuoneen ainokainen ikkuna osoittaa itään. Lattiasta kattoon ulottuva ikkuna antaa varmasti runsaasti valoa. Työpöydät sijoitetaan vasten ikkunaseinää, jotta valo ei vaikeuta ruututyöskentelyä. Meille molemmille on suunniteltu sähköisesti nostettavat työpöydät, sillä työpäivät venyy usein ja hyvä ergonomia helpottaa jaksamista.


Työhuoneeseen ei ole ainakaan tässä vaiheessa suunniteltu mattoja. Ehkä johonkin huoneen nurkkaan pitää sijoittaa petipaikka koirille. Vaikka koirat eivät juurikaan vaadi huomiota päivän mittaan, ne tykkäävät nukkua jossain lähimaastossa, kun minä työskentelen.


Meillä on paljon kirjoja, koska minä luen paljon ja kirjat ovat kiva sisustuselementti. Tästä syytä työhuoneeseen on kaavailtu myös koko seinän mittaisia kirjahyllyjä. Hyllyt teetetään huoneeseen sijoitettavan Notte-senkin värimaailmaan ja tyyliin sopiviksi.Olemme myös pohtineet huoneen jatkokäyttöä. Aikanaan, jos kahta työpistettä ei enää tarvita, niin toinen pöytä saa väistyä vuodesohvan tieltä. Silloin tila palvelisi myös vierashuoneena.

Tämä on nyt ensimmäinen suunnitelma työhuoneeksi. Jännityksellä odotan kuinka monta kertaa laitan suunnitelmat uusiksi. Aikaa ainakin on riittämiin.

bottom of page