top of page

SUOSIKKINI HONKATALOT-HIRSITALOMALLISTOSTA


Viikonloput on mainiota aikaa käyttää haaveiluun. Minä katselen kuvia ja kerään ideoita. Nyt olen koonnut sykähdyttävimmät suosikkini Honkatalot-mallistosta kuvien muodossa ja kerron samalla miksi kuva on päätynyt suosikkilistalle.


Puunsävyt tuovat lämpöä muuten valkoiseen ja viileään värimaailmaan. En ole ihan varma onko nämä tuolit hyvät istua, mutta väri ja muotokieli on ihan täydellinen tähän tilaan.

Keittiö näyttää hyvältä ja voisin hyvin kuvitella kuinka tämä sopisi meille. Tosin haluan kaikki koneet ja laitteet integroituina, jos vain mahdollista. Jännittäväksi tämän keittiön tekee yläkaapit, jotka ovat syvyydeltään 60cm. Tykkään.

Mikä harmonia. Olen päässyt käymään tässä kodissa useita kertoja. Kokonaisuus on vielä hienompi kuin kuvissa. Ruokapöydän päällä oleva valaisin on jo vaihtunut ja tämä kuparinvärinen klassikko etsii uutta kotia.

Tuolla riipputuolissa olisi ihana lukea kirjaa. Tämän sisustusidean voin kopioida peilikuvana meidän takaterassille. Terassilla on myös mattoja, mikä lisää kodikkuutta entisestään. Ja kynttilälyhtyjä – niitä pitää olla paljon.

Asuntomessuille valmistunut talo ihastuttaa muodoillaan ja jännittävällä kattoratkaisulla. Itselleni ottaisin vähän yksinkertaisemman, mutta siltä tykkään tästä.

Mikä väriharmonia. Lattian isot laatat miellyttää silmää. Iso valaisin on ehkä minun makuun liian suuri ja peittävä, mutta muuten kokonaisuus toimii hyvin.

Tämmöisen keittiönsaarekkeen päälle tulevan liikuteltavan puutason haluan meille. Kun ystävät tulevat käymään, porukka voi kokoontua saarekkeen ympärille laittamaan yhdessä ruokaa.

Jos vielä joskus rakennamme kesämökin, niin tämä on täydellinen meille. Pidän väristä, muodosta, ikkunoista ja isoista terasseista. Ihan kaikesta.

Elävä tuli on kaunis. Myös meille tulee takka tai oikeastaan kevyttakka. Kuvan malli on sopivan siro. Tässä mallissa on mainio ominaisuus, sitä voi kääntää tarvittaessa eri suuntiin.

Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat on luksusta. Hieman arveluttaa kuinka koiramme osaavat varoa lasia. Ehkä pitää alussa laittaa ikkunan eteen kukkia tai muista esteitä, muuten jompikumpi voi innoissaan juosta ja törmätä ikkunaan.

Meille tulee yhdistetty kodinhoito- ja vaatehuone. Toistaiseksi olen sitä mieltä, että vaatekaapeissa ei tarvita ovia. Ainakin tässä kuvassa ovettomuus toimii.

Vaalean puun ja harmaan yhdistelmä kestää aikaa ja rauhoittaa. Tässä tilassa on hyvin levollinen tunnelma.

Honkatalot taitaa puurakentamisen. Tavallisena ihmisenä ei voi kuin ihmetellä kuinka tuo lippa pysyy paikallaan ilman tukipalkkeja. Meille on tulossa etuterassille aikalailla vastaavan kokoinen. Lasikaiteet on myös ihanat.

Unelmien mökki. Se on juuri tällainen.


bottom of page