top of page

Seinät tekevät tilan


Moderni Hirsitalo sisäseinät valmistuu
Sisäseinien rakentaminen on päässyt vauhtiin. Tässä on vasemmalla vieras wc ja oikealla käynti työhuoneeseen.

Viime yönä satoi lunta urakalla. Saimme parikymmentä senttiä valkoista puhtautta maahan. Kun saavuimme rakennukselle, Ignazio oli auraamassa talon edustaa lumesta puhtaaksi. Rakennusmiehet siirsivät parhaillaan kipsilevyjä nosturilla suoraan meidän terassillemme, josta ne on tarkoitus lähipäivinä ottaa käyttöön. Kova hyörinä oli päällä.


Ignazio huolehtii rakentamisen lisäksi lumitöistä.
Ignazio huolehtii rakentamisen lisäksi lumitöistä.

Kipsilevyjä nostetaan suoraan meidän terassille.
Kipsilevyjä nostetaan suoraan meidän terassille.

Koko alkuviikko oli mennyt kuin tulisilla hiilillä. Maanantaina alkoi väliseinien rakentaminen, mutta me pääsimme vasta torstaina katsomaan miltä tilanne näyttää. Voi ihanuus. Luulin, että tila pienenee ihan silmissä, mutta kävikin päinvastoin.


Ignazion arkkitehtiveli oli sanonut, että seinät tekevät tilan ja nyt saimme ihan konkreettisesti nähdä mitä se tarkoittaa. Olin etukäteen jännittänyt työhuoneen riittävyyttä meille kahdelle, mutta nyt kun astuimme sisään, tilaa tuntuikin olevan ihan riittävästi. Iso ikkuna tulevien työpöytien keskellä lisää tilantuntua entisestään. Jouni mallaili jo omaa istumapaikkaansa ja hänelle tärkeän lipaston sijaintia.


Jouni suunnitteli työpöytänsä sijaintia.
Jouni suunnitteli työpöytänsä sijaintia.

Ja tähän sitten lipasto tärkeille papereille.

Olohuonekeittiö -yhdistelmä on valtava. Ainakin meidän tarpeisiin. Päänvaivaa tuottaa tilan kalustaminen. Toisaalta haluaisimme hyödyntää upean maiseman ja järjestää kalusteet niin, että katsesuunta on merelle. Toisaalta pakko on tunnustaa, että telkkuakin olisi kiva välillä katsoa. Sohvien ja tuolien sijoittelua pitää miettiä vielä tarkkaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että uusia kalusteita joudutaan hankkimaan, koska vanhat eivät yksinkertaisesti sovi tyyliltään uuteen paikkaan. Auts.


Olohuone on valtava.

Näkymä työhuoneeseen.

Rakentaminen on nyt loppusuoralla eli viimeinen kolmannes rakennusajasta on käynnistynyt. Me olemme osallistuneet urakkaan vain käymällä ihastelemassa työnjälkeä ja tekemällä lopulliset päätökset eri materiaalivalinnoista. Maarit oli jo ennalta valinnut laadukkaat ja tyylikkäät vaihtoehdot, jotka osuivat minun makuun paremmin kuin hyvin.


Maailman parhaat rakentajat


Olen koko rakennusajan ihaillut Maaritin ja Ignazion osaamista ja paneutumista yksityiskohtiin. Olen ennenkin ollut mukana rakennusprojekteissa, mutta milloinkaan en ole saanut yhtä hyvää asiantuntijapalvelua. Sen lisäksi, että rakentaminen menee pilkulleen suunnitelman mukaan, tämä lahjakas pariskunta hakee jatkuvasti vain parasta vaihtoehtoa. Esimerkkinä ulko-ovi.


Sopimukseemme kuului normaali ulko-ovi – toki kaunis sellainen, mutta Maarit oli asiaa tuumittuaan tullut siihen tulokseen, että olisi meille kätevämpää jos ovi olisi normaalia leveämpi. Jos minä esimerkiksi saisin päähäni hankkia kotiin pianon – en toki osaa soittaa, mutta kuitenkin. Niinpä meille nyt tulee kaksoisovi, jossa on pieni aukeava levike.


Alhaalla näkyy haalealla punainen viiva, siihen tulee kylpyhuoneen seinä.

Toinen esimerkki koskee alakerran ”varastoa”. Tila oli alkuperäisessä pohjakuvassa selkeästi pienempi. Maarit kuunteli minun ideoita tehdä tilasta jonkinlainen idyllinen ja intiimi viinitupa, ja hän päätti siirtää seinää hitusen ulommas, jotta tilasta tulisi käyttökelpoisempi. Ihan mahtavaa meidän kannaltamme.


Sitten vielä makuuhuone. Makuuhuoneen seinälle piti laittaa paloeriste, koska seinän takana oleva tila kuuluu toiseen asuntoon. Me harmittelimme, kun upea hirsiseinä piti päällystää kipsilevyllä. Maarit tai Ignazio kuitenkin keksi, että eristeen voisi laittaa seinän toiselle puolelle alakerran asuntoon. Näin meillä on nyt hirsiseinä makuuhuoneessa. Etenkin Jouni on hyvin tyytyväinen.


En usko, että me milloinkaan enää rakennamme uutta kotia, mutta jos rakentaisimme, valitsisimme ehdottomasti Maaritin ja Ignazion toteuttamaan urakkaa. He ovat niin sydämellään mukana tekemässä meille meidän unelmien kotia.


Maailman paras rakentaja – Ignazio. Maarit on sisällä hiomassa suunnitelmaa saunan ikkunan toteutukseen.


bottom of page