top of page

POREALLASTA VALITSEMASSA

Updated: Dec 2, 2018


Jotakuinkin viimeinen asia, mikä uuteen taloon asennetaan on poreallas. Siksi tartuimme asioista tärkeimpään ja lähdimme selvittämään millainen porealtaan pitää olla?


Meillä ei ollut oikeastaan mitään käsitystä kuinka poreallas pitäisi valita. Mihin kannattaa kiinnittää huomiota – värin lisäksi. Siksi olikin hyvä tuuri, että päätyessämme poreallaskauppaan olimme ainoat asiakkaat ja saimme kysyä kaikki kysymykset oikealta asiantuntijalta.


Kuumalähde-ulkoporeallasedustaja, Henri nimeltään, opasti meidät vesihierontaa antavan rentouttajan saloihin.

Tämä väritys miellyttää meitä.

Ensiksi selvitimme, että toiveissamme olisi allas, johon kaksi henkilöä mahtuu vaivatta. Mieluummin molemmat makuuasentoon. Sellaisten altaiden kysyntä on kuitenkin ollut vähenemään päin ja siksi kaikki uudet mallit pitävät sisällään vain yhden makuupaikan. Luonnollisesti ainokainen makuupaikka kuuluu minulle ja Jounin pitää tyytyä istuma-asentoon, jos meinaa minun kanssa yhtä aikaa altaaseen pulahtaa.

Suunnilleen tämmöinen on allas, joka tulee meille - ehkä.

Oli iso yllätys kuinka paljon altaan käyttö ja ylläpito vuositasolla maksaa. Energiataloudellisimmat ulkoaltaat kuluttavat sähköä vain 200 euroa vuodessa, eli 55 senttiä päivässä vaikka allasta pitäisi käyttövalmiina läpi vuoden. Tosin energiatehokkaan altaan hankintahinta on sitten sähkösyöppöä suurempi.


Toinen uusi asia oli altaiden poreet. Siis tuleeko altaasta ilmaporeita vai vesihierontaa? Meille tietokonetyötä tekeville hierontaominaisuudet on se kaikkein tärkein juttu. Siksi kiinnitämme erityistä huomiota vesihierontaominaisuuksiin.

Jostain syystä en halua valkoista sisäosaa.

Henri kutsui meidät testaamaan hierontaa Kuumalähteen altaisiin. Olemme kuulemma tervetulleita koe-kylpemään, kun se meille sopii. Ehkä vielä teemme niin, ennen lopullista päätöstä meille sopivasta mallista. Vähän pitää kuitenkin rohkeutta kerätä, että uskaltaa testaajaksi muiden asiakkaiden katsellessa. Yksi allas on onneksi oman rauhan takaavassa "moodroomissa" verhojen takana. Sinne siis.

Kuva: HotSpring

Meidän poreallas sijoitetaan terassille ja katoksen alle. Tärkeä elementti on myös altaan valaistus. Näen jo sieluni silmin kuinka rentoudun kynttilälyhdyin koristetulla terassilla talvipakkasessa himmeästi valaistussa altaassa. Lasi kuohuvaa kädessäni ja lumihiutaleiden leijuessa hiljalleen kohti maata…

bottom of page