top of page

PERUSTUKSISTA HAHMOTTAA TALON OIKEAT MITAT


Tontilla tapahtuu joka päivä. Viimeisen parin kuukauden aikana on rakentaminen saatu kunnolla vauhtiin. Ensin räjäyteltiin vähän kalliota, sitten vietiin suuri määräylimääräistämaa-ainesta pois ja tilalle tuotiin oikeankokoista soraa. Maarit oli järjestänyt paikalle sora-auton, jonka siirtolinjastoa pitkin sorat saatiin suoraan kuljetusautosta oikeaan paikkaan.


Kaivinkonetta tarvittiin pian uudelleen, kun talon paikan määrityksen jälkeen piti kaivaa tila salaojille, aivan talon kupeelle. Itsestätuntuu hassulta laittaa jykevät salaojat jyrkähkössärinteessäolevalle tontille, mutta varma on varmaa.

Toukokuussa nähtiin tontti ensikertaa vihreänä.

Talon lopullista paikkaa ei oltu vielä toukokuussa määritelty.

Toukokuulla kävimme ihastelemassa vastapuhjennutta vihreyttäja koko tontti näytti ihan uudelta. Olimmehan tähän saakka nähneet paikan vain ns. Talviasussa. Jatkuvaa ihmetystäon myös ilmansuuntien hahmottaminen. Yritän kovasti aprikoida miten auringonvalo osuu ikkunoihin vai osuuko ollenkaan. Nyt kun puut ovat saaneet lehdet vaikuttaa siltä, ettätakapiha on varjoinen ainakin illemmalla. Sekin sopii minulle. Varjoisalla puolella voi sitten nauttia kynttilöistä, joita ei varmuudella voi sijoittaa etukuistille.

Sormen kohdalla on makuuhuone.

Vasemmalle tulee portaikko. Oikealla on kodinhoitohuoneen seinää - siis perustuksia, kunhan ne siihen valetaan.

Tänään eletään kesäkuun puolivälin tienoilla ja perustukset on merkitty paikoilleen. Talon koko on aiempaa helpompi hahmottaa. Valkoinen styroksi on paikalla, johon tulee uima-allas alakerran asukkaille ja sen yläpuolelle rakentuu meidän terassimme. Meidän terassin lattia on edessä olevan talon katon korkeudella, joten terassilla lienee hyvät merinäkymät. 

Valkoiselle alueelle tulee alakerran asunnon uima-allas.

Terassi tulee olemaan riittävän suuri ja melkein voisi sanoa, ettävaltava. Ainakin jos sitävertaa tämän hetkisen vuokrakotimme terassiin, joka on noin 2 x 5m. Uusi terassi on leveydeltään noin 8 metriäja syvyydeltään jonkun verran vajaa 6 metriä. Olemme suunnitelleet lasittavamme puolet tuosta alasta, jotta vallitsevan sään mukaan voimme valita sopivan paikan istuskeluun ja puuhailuun.

Talon pinta-ala alkaa hahmottumaan.

Tällä hetkellä pohdimme yhdessä Maaritin ja Ignazion kanssa talon väritystä. Kävimme katsomassa Honkatalojen aiemmin valmistuneita kohteita Ramsinrannassa, jotta löytäisimme meille sopivan värimaailman. Arkkitehti on ehdottanut täysin valkoista, mutta me haluamme, ehkä hieman pehmentää talon massaa laittamalla osan rakenteista jollekin tummalle sävylle. Tässä väriasiassa (kuten monessa muussakin) luotan täydellisesti Valenteen pariskunnan makuun.

Ramsinrantaan pari vuotta sitten valmistunut Honkatalo sopii väritykseltään hyvin maisemaan.

Myös tämä talo on Honkatalojen mallistoa ja sijaitsee Ramsinrannassa.

Nyt kun talon rajat on merkitty on meidän pihamme koko talon takana helpompi arvioida. Alussa uumoiltu pikkuruinen piha on kasvanut jo ihan mukavan kokoiseksi. Eniten ilahduttaa mahdollisuus laittaa korokepenkkeihin pieni keittiöpuutarha. Yrttejäomasta maasta kuulostaa niin ihanalta.

Tuonne ylärinteeseen haaveilen tomaattiviljelmää.

Jännittäävähän, ettälöytyyköpihan perältäjoku paikka, johon voisi sijoittaa pikkuisen kasvihuoneen tomaatin kasvatusta varten? Rinnehän avautuu etelään ja talo itsessään suojaa tuulilta, joten jos ylätasanteelle saisi sopivasti aurinkoisen nurkan, niin voisinpa testata kasvatustaitojani.

bottom of page