top of page

Lattialaatta on valittava - nyt!


Laatta moderniin hirsitaloon
Vaalea laatta oikealla ylhäällä tulee koko yläkerran lattiaan. Tumma laatta alhaalla taas viinitupaan alakertaan.

Yli vuoden olen pyöritellyt mielessäni eri vaihtoehtoja lattiaan. Se on ollut koko ajan selvää, että materiaali on laatta, koska kaksi koiraamme - niin suloisia kuin ovatkin - kantavat tolkuttomasti hiekkaa sisään. Toki olisimme voineet päätyä työhuoneen ja makuuhuoneen osalta myös parkettiin, mutta koska asunnossa ei ole kynnyksiä, oli luontevinta jatkaa kaikkiin huoneisiin samalla materiaalilla. Edes väriä en vaihda eri huoneissa.


Monta väri- ja mallivaihtoehtoa on käynyt mielessä, mutta aina lopulta päädyimme alkuperäiseen ehdotukseen. Laataksi tulee siis italialainen Landstone Grey 600 x 1200 cm. Ainoastaan kylpyhuoneiden (niitä on todellakin kaksi) suihkun alle tulee samasta laatasta pieni versio, jotta kaadot saadaan sujuviksi. Varmistin laatan toimivuuden kokeilemalla lähes paljaalla jalalla tuntumaa. Hyvä oli.


Landstone laatta moderniin hirsitaloon
Piti oikein jalalla kokeilla tuntumaa. Hyvä oli.

Makuuhuoneen yhteydessä olevaan kylpyhuoneeseen haluan seinään jotain rohkeampaa. Yksi seinistä on tarkoitus päällystää mosaiikkilaatalla, jossa on lasi-, kivi- ja keraamisia laattapaloja sekaisin. Loput seinistä saavat lähes mustan neutraalin pinnan. Tähän kylpyhuoneeseen tulee myös isohko ikkuna, joten valoa on päiväsaikaan ihan riittämiin. Illalla sitten laitetaan tunnelmavalaistus päälle.


Laatta moderniin hirsitaloon
Mosaiikkilaatta saa seurakseen tumman laatan alarivistä (toinen oikealta). Siinä on sopivasti pintaa olematta kuitenkaan liian ilmeikäs.

Vierashuoneen/viinituvan lattia oli alunperin tarkoitus tehdä mikrosementillä. Asiantuntija kuitenkin kertoi, että se on hyvin työläs ja sitä myöten aika kallista. Ilokseni Maarit oli löytänyt laatan, joka oli täydellisesti minun makuuni (Ihanaa, kun hän etsi ja toi laatan näytille, että minun ei tarvinnut juosta laattakaupoissa) ja päätös on sitä myöten selvä. Viinituvan tunnelma tulee tummasta, melkein mustasta lattiasta, tummista seinistä ja kynttilöistä.

bottom of page