top of page

Keittiössä kokataan päivittäin


Keittiö. Meidän keittiö on samassa tilassa olohuoneen kanssa. Joillekin ratkaisu on kauhistus, mutta meille (kahdelle aikuiselle) se toimii hyvin. Keittiö on tarkoituksella hyvin eleetön. Esim. vetimiä ei ole missään. Idean tähän keittiöön sain yhdestä mainoksesta. Leikkasin kuvan talteen ja esitin sen keittiöfirmassa. He lopulta tekivät alustavat suunnitelmat kuinka keittiö toteutetaan ja minä muokkasin ne sitten miettimällä jokaisella keittiötarvikkeelle paikan. Se melkein onnistui. Tietenkin tavaroita oli paljon enemmän kuin muistin.


Luxus-ratkaisuja

Sijoitin vähän luxukseen ja keittiön kaapit sekä laatikot on varustettu sähköisellä avausmekanismilla. Kaikki ovet avautuvat pienellä painannuksella. Se on kätevää, kun esimerkiksi roskiksen saa auki polvella jos kädet sattuisi olemaan taikinassa.

Keittiön välitilassa on sama kivimateriaali kuin tasoissa. Sama kivi jatkuu myös sivulla ja yläkaappien alaosassa. Se on ollut loistava ratkaisu. Keittiö näyttää nyt enemmän huonekalulta kuin keittiökaapeilta.


Konevalintoja - kaikki Mieleltä Liesituuletin on lieden keskellä ja siihen olen ihan rakastunut. Muita hyviä koneita ovat kahvikone (se on enemmän miestä varten, itse juon yleensä teetä) ja erityisesti höyryuuni, josta en aiemmin tiennyt mitään. Höyryllä on nopeaa ja vaivatonta valmistaa ruokaa. Ja toden totta, vihannesten maku on paljon vahvempi kuin tavallisessa uunissa valmistettuna. Saati keitettynä.Vinkki keittiöön. Jos olet rakentamassa tai remontoimassa keittiötä, tässä minun keittiön hyväksi havaittu oivallus. Teetin keittiöön kapean ja korkean kaapin, jossa kaksi laatikkoa. Kaappiin saa upotettua ainakin miljoona tuikitarpeellista pulloa: öljyt, etikat, maustekastikkeet...


Keittiössä on myös mukavampi käyskennellä, kun tilassa on matto. Meillä se on valkoinen Pappelina-matto. On ollut jo 4 vuotta. Edelleen matto on siisti ja valkoinen.

bottom of page