top of page

Elävän tulen äärellä
Elävä tuli on meille tärkeä elementti. Yksi syy lienee siinä, että kun aikanaan (yli 20 vuotta sitten) menimme naimisiin, se tapahtui kodassa, jossa keskellä paloi iso nuotio. Silloin päätimme viettää hääpäivää aina kun mahdollista elävän tulen äärellä.


Oli itsestään selvyys, että uuteen ja toivottavasti meidän viimeiseen kotiin, täytyy saada elävä tuli jossakin muodossa. Päätimme laittaa takan lasitetulle terassille. Takka tai oikeastaan kamina on aivan ihana. Olemme istuneet iltaa terassilla pakkassäässä. Ulkona oli kuutisen astetta miinuksella ja sisällä lämpö kohosi 20 asteeseen. Takan lisäksi käytössä on kaksi säteilylämmitintä katossa.


Halusin myös ehdottomasti nuotion omalle pihalle. Eva Sololla on ihastuttava puolipallon muotoinen tulipaikka, jota on kätevä siirtää kahvasta. Nuotio onkin ollut kovalla käytöllä koko syksyn ja talven, mutta myös nyt keväällä, kun aurinko on jo alkanut mukavasti lämmittämään.


Olemme ottaneet ohjelmistoon aamukahvit nuotiolla aina kun sää sallii. Se on todellista elämisen luxusta. Pihalle mukaan tulevat koirat, Lilo ja Coco ja näin koko perhe nauttii kiireettömästä aamuhetkestä yhdessä.
bottom of page